Hatha yoga

HATHA YOGA med Liv Stavås
Yoga hjälper dig att stärka och balansera kroppen och bli mer harmonisk både i kropp och själ. Jag fokuserar mycket på andnings- och kroppsmedvetenhet som lär dig att bli medveten om dig själv och att vara i nuet.
På yogaklasserna praktiserar vi solhälsningen, dynamiska flöden, asanas (kroppspositioner) och provar ibland lite mer utmanade positioner med inriktning på styrka, balans och smidighet. Vi gör djupavslappningen yoga nidra, lär oss olika pranayama (andningsövningar) och meditation. Jag brukar också prata lite om yogans filosofi och historia.
 

HATHA YOGA med Katarina Dahlbeck
Kursen kommer vara ett utforskande avvår egna kraft och mjukhet i kropp, nevsystem och sinne. Vi kommer att säkerställa andningsteknik och teknik i solhälsningar och grundläggande asanas (positioner), samt bygga på med mer utmanande asanas med inriktning på styrka, balans och smidighet. Under kursens gång väver vi in yogisk filisofi, liksom olika typer av meditationer och vi testar Yoga Nidra (sömnyoga). Varje pass avslutas med djup avslappning.
Kursen passar nybörjare såväl som dig som praktiserat ett tag.