Hatha yoga

Med hathayoga praktiserar vi andning, medvetenhet, asanas (kroppsställningar), pranayama (andningstekniker) och avslappning eller yoga nidra (djupavslappning).
Yoga har sitt ursprung i Indien och är en vetenskap för att skapa harmoni mellan kropp och sinne. Ordet yoga kommer från verbet ”yuj” på sanskrit, som betyder ”att förena”. Tanken är att man förenar kroppen och sinnet, och på ett högre plan, sitt medvetande med det universella medvetandet. Yoga kombinerar fysiska rörelser med andning och meditationstekniker för att skapa fysisk och psykisk hälsa. Med hjälp av yoga kan du med tiden få bättre självinsikt och medvetenhet.
Yogaställningarna (asanas) utformades för att vitalisera och balansera kroppen och dess funktioner.  Andningstekniken (pranayama) bygger på konceptet att andningen är källan till liv och energi (prana) i kroppen. Med hjälp av yogaställningar och andning kan vi uppnå ett balanserat sinne och en stark kropp. Asanas och pranayama är också viktiga för att förbereda kropp och sinne för meditation. Genom yoga lär vi oss att fokusera på nuet och får redskap som gör att vi lättare kan hantera vardagens stress och påfrestningar.
Yoga är ett livslångt åtagande som inte fokuserar på mål och resultat, utan snarare på att uppleva en resa mot inre frid och frihet.
Liv har praktiserat yoga, andningstekniker och meditation sedan 2004 och älskar att få dela med mig av mina kunskaper och att inspirera till att leva ett mer medvetet liv med hjälp av yogan.
Jag lär ut hathayoga och yinyoga och anpassar mina klasser efter elevernas behov. Alla kan vara med. Lyssna på din kropp och utgå från dina egna förutsättningar. Med hjälp av yogan tränar vi på att hitta uppmärksamhet och närvaro i kroppen, både i stillhet och rörelse.
Jag är certifierad yogalärare sedan 2008 och har studerat yoga med olika lärare i Indien och Sverige.
Läs mer om mig på min hemsida: www.jivana.se
tel: 070 632 60 62